Kelderisolatie

De grootte van een kelder is per woning verschillend. De ene woning heeft enkel een kruipruimte, de ander heeft misschien een ruime opslagplaats in de kelder. Ongeacht de grootte, uw kelder isoleren is een goede zet!

Kruipkelderisolatie

Kruipkelderisolatie zorgt voor behoud van de koele zones tijdens de zomer. In de winter profiteert u van de grondwarmte. Koude vloeren op de begane grond ontstaan als het kelderplafond niet is geïsoleerd tegen de onverwarmde kelder. De lage temperatuur aan de bovenzijde van het kelderplafond leidt tot grote energieverliezen en mogelijk tot vorming van schimmel. Door het kelderplafond te voorzien van isolatie met sproeischuim(PUR) kan men dit probleem oplossen.

Kelder laten isoleren met sproeischuim (PUR)

Sproeischuim zorgt voor een optimale kelderisolatie. Het materiaal hecht aan de ondergrond en er moeten geen arbeidsintensieve werken uitgevoerd te worden. Buizen alsook water-, verwarming- en elektriciteitsleidingen kunnen eenvoudig in de isolatie geïntegreerd worden. Ook oneffenheden zoals in gewelfde kelders zijn eenvoudig en snel met PUR te isoleren. De isolatie is naadloos in tegenstelling tot conventionele isolatiematerialen. Er bestaat dan ook niet de kans dat er lucht tussen isolatielaag en plafond komt waardoor de isolatiewerking vermindert.